Profile picture for user KariR

Kari Ryslett

Institutt for realfag

Førstelektor

ARBEIDSOMRÅDER VED HØGSKULEN I VOLDA

Avdeling for humanistiske fag og lærarutdanning | Faculty of Humanities and Education

Mat og helse 1 (MHE 101-102, 30 studiepoeng) | Food and health

Matkultur (MAK 101-102, 30 studiepoeng) | Food Culture

Mat og måltid ved barnehagelærarutdanninga | Food and meals in kindergarten teacher training

Norwegian Food Culture (ERAMAK 101), for international students at Volda University College

Nature Guiding in Fjord Landscape (IKF 206), bachelor

FAG/KOMPETANSEOMRÅDER:

Matkultur og helse | Food culture and health

AKADEMISK GRAD/ACADEMIC DEGREE:

Førstelektor | Associate professor

Mastergrad i samfunnsernæring | Master of Nutrition, Health and Enviremental Science

HOVEDFAG/MASTERDEGREE:

Ryslett, K. (2007). "Warning schools can damage your healt!" En komparativ studie om skolemåltidet i Norge og Finland, Høgskolen i Akershus.

UTDANNING/EDUCATION:

2022-2023 Pedagogisk basiskompetanse, Høgskulen i Volda.
2022-2022 Phd kurs Kvalitativ og post-kvalitativ analyse II, NTNU  Trondheim.
2021-2021 Phd kurs Kvalitativ og post-kvalitativ analyse I, NTNU Trondheim.
2020-2021 Phd kurs Strukturelle vilkår for profesjonsutøving, Høgskulen i Volda.
2020-2020 Phd kurs i Kvalitative forskingsmetoder; Høgskolen i Molde.
2004-2007 Master i samfunnsernæring, Høgskolen i Akershus.
2002-2003 Mat, kultur og konservering, Høgskulen i Volda.
2000-2001 Spesialpedagogikk, Høgskulen i Volda.
1992-1993 Medisin grunnfag, Universitetet i Tromsø.
1984-1988 Faglærer i ernæring, helse og miljøfag, Stabekk Høgskole.

ARBEID/WORK:

Brei arbeidserfaring med praktiske og teoretiske tilnærmingar til mat, matkultur, helse og opplæring sidan 1988. Inspektør i næringsmiddeltilsynet, matfaglig konsulent Norges Sjømatråd, redaktør i tidsskiftet Mat og helse i skolen. Pedagogisk erfaring som faglærer i grunnskulen, i vidaregåande skule og i noverande stilling som førstelektor i matkultur og helse ved Høgskulen i Volda.

FORSKINGSGRUPPER

Tidleg litterasiet/literacy i barnehage og skule, med forskingsprosjekta: Ideal og praksis i barnehagens kvardagsliv og Samiske perspektiv i barnehagen.

Berekraftsdidaktikk, med forskingsprosjektet: Grøn berekraft i barnehagen.

Fast matspalte med oppskrifter om fisk og sjømat i avisene Møre Nytt og Vikebladet, sjå Kari`s matblogg: www.kari-ryslett.blogspot.com

Vitskapeleg arbeid

CRIStin

Vitskaplege artiklar og bokkapittel

Inspirasjon og nye møter på kjøkkenet
Published 2019 av Kari Ryslett

Inspirasjon og nye møter på kjøkkenet
Published 2019 av Anne Merete Selvik Ask, Vigdis Guttormsen, Kari Ryslett, Solveig Trovåg

Vårtur med fiskesprell, spikking av seljefløyter og barneyoga
Published 2017 av Eli-Karin Sjåstad Åsebø, Jan Håkon Vikene, Kari Ryslett

Fiskesprell, spikking av seljefløyter og barneyoga
Published 2017 av Eli-Karin Sjåstad Åsebø, Kari Ryslett, Jan Håkon Vikene

Teachers’ assessment experiences and perceptions in the practical-aesthetic subjects
Published 2016 av Elizabeth Oltedal, Siv Therese Måseidvåg Gamlem, Ole Martin Kleivenes, Kari Ryslett, Thorstein Vasset

Dropp grillpølsene i barnehagen! Maten i barnehagen bør varieres over tid for å sikre inntak av alle næringsstoffer og gi barna ulike smaksopplevelse.
Published 2016 av Kari Ryslett, Lene Bakke

Flammande, bål, gullfisk og spira korn: Dette er Nowroz!
Published 2016 av Kari Ryslett

Hope & Happiness. Glimt fra verdenskongressen i Sør- Korea 2016.
Published 2016 av Kari Ryslett, Anne Merete Selvik Ask, Aarek Ingebjørg

Hope & happiness Glimt fra verdenskongressen i Sør-Korea 2016
Published 2016 av Anne Merete Selvik Ask, Ingebjørg Aarek, Kari Ryslett

Anna

Samisk dag
Published 2020 av Kari Ryslett, Jan Håkon Vikane, Mailinn Corrado-Knutsen, Marianne Bakke Nesvold

Samisk dag på Bygdetunet
Published 2020 av Kari Ryslett, Jan Håkon Vikane, Mailinn Corrado-Knutsen, Marianne Bakke Nesvold

Matomsyn i barnehagemåltidet.
Published 2020 av Kari Ryslett

Matspalte i Vikebladet
Published 2020 av Kari Ryslett

Mat, måltid og høgtid i barnehagen
Published 2019 av Kari Ryslett

Mat, smak og kjemi - inspirasjonssamling for mat og helse-lærarar
Published 2019 av Kari Ryslett

Mat, smak og kjemi - inspirasjonssamling for mat og helse lærarar.
Published 2019 av Kari Ryslett

Meir naturfag og matematikk i barnehagen
Published 2019 av Kari Ryslett, Ingeborg Katrin Lid Berget

Matkultur til glede for store og små
Published 2019 av Kari Ryslett, Marianne Bakke Nesvold

Matkultur på Volda bygdetun
Published 2019 av Kari Ryslett, Marianne Bakke Nesvold

Blogg som bru mellom teori og praksis i mat og helse
Published 2019 av Kari Ryslett

Matkjemi på skulekjøkkenet
Published 2019 av Kari Ryslett

Fast matspalte i Møre Nytt
Published 2019 av Kari Ryslett

Fast matspalte i Vikebladet
Published 2019 av Kari Ryslett

Slakting på timeplanen i Barstadvik
Published 2019 av Kari Ryslett, Marianne Bakke Nesvold

Årets matblogg
Published 2019 av Kari Ryslett

Kvinnene i familien Finnes: Held lefsestradisjonane i hevd
Published 2019 av Kari Ryslett

Matspalte i Møre Nytt (26 bidrag).
Published 2018 av Kari Ryslett

Matspalte i Vikebladet (26 bidrag).
Published 2018 av Kari Ryslett

Deler den beste helgematen.
Published 2017 av Kari Ryslett

Samisk dag på Volda bygdetun
Published 2017 av Eli-Karin Sjåstad Åsebø, Kari Ryslett

Deler den beste helgamaten
Published 2017 av Kari Ryslett

NM i lunsj
Published 2017 av Kari Ryslett

Mat og måltid i barnehagelærarutdanninga.
Published 2017 av Kari Ryslett

Skulemåltidet handlar om meir enn å få i seg næring.
Published 2017 av Kari Ryslett

Høgskulen i Volda, Mat,kultur og konservering
Published 2017 av Kari Ryslett

Matglede med sjømat i skolefritidsordningen
Published 2017 av Kari Ryslett

Praktisk og teoretisk kurs i Kostholdplanleggeren
Published 2017 av Kari Ryslett

Samarbeider om mat og religion
Published 2017 av Kari Ryslett, Kristin Hatlebrekke, Mathias Nygaard

Kolvikbakken til topps i kokkekonkuranse. Nå blir det fylkesfinale
Published 2017 av Kari Ryslett

Mat og måltid i barnehagelærerutdanninga.
Published 2017 av Kari Ryslett

Trendy med gamle mattradisjonar
Published 2017 av Kari Ryslett, Ammar E. Ali Hassan

Stor interesse for glutenfritt bakekurs.
Published 2017 av Kari Ryslett

På glutenfritt bakekurs
Published 2017 av Kari Ryslett

Mataktiviteter og medvirkning - erfaring og praksis i barnehagelærerutdanning. Hvilke muligheter har barnehager til å medvirke i mataktiviteter?
Published 2017 av Kari Ryslett

Fast matspalte i Møre Nyt (26 matspalter).
Published 2017 av Kari Ryslett

Fast matspalte i Vikebladet (26 matspalter).
Published 2017 av Kari Ryslett

Malene vart årets matbloggar
Published 2017 av Kari Ryslett

Randi Lied hadde husstell i 1940-41.
Published 2017 av Kari Ryslett

Samisk dag i flott vintervêr!
Published 2016 av Randi Holsvik, Kari ryslett, Eli-Karin Sjåstad Åsebø

Samisk dag i flott vintervèr!
Published 2016 av Kari ryslett, Randi Holsvik, Eli-Karin Sjåstad Åsebø

Fascinerande og forfriskande fiskeliv
Published 2016 av Kari Ryslett

Feiring av jødisk påskemåltid.
Published 2016 av Kari Ryslett

Kvalitet i opplæring i mat og helse - data fra klasseromsforskning
Published 2016 av Eli Kristin Aadland, Hege Wergedahl, Erik Cyrus Fooladi, Kari Ryslett

Dommer i Kokkekamp 2016
Published 2016 av Kari Ryslett

Fiskesprell - laksewok på tur.
Published 2016 av Kari Ryslett

Materiell (oppskrifter og foto) til skulefritidsordning (SFO) i samarbeid med Norges Sjømatråd og Fiskesprell. Fotoshoot ved SFO på Straumsbukta skole 11.mai 2016.
Published 2016 av Kari Ryslett

Mat-lektor: Ikke server grillpølser i barnehagen Slår alarm om posesupper, kjøpebrød og vafler
Published 2016 av Kari Ryslett, Lene Bakke

Mat i ein større samanheng
Published 2016 av Kari Ryslett

Kvifor barnemenyar?
Published 2016 av Kari Ryslett

Saft på dugnad på Bakketunet
Published 2016 av Kari Ryslett

Matkulturelle opplevingar ved Volda Bygdetun
Published 2016 av Kari Ryslett

Tek med realfagskunnskap frå kjøkkenet tilbake til barnehagen
Published 2016 av Kari Ryslett

Min læringsreise i digital kompetanse. Om å jobbe med fagblogg som arbeidskrav til studenter.
Published 2016 av Kari Ryslett

Trendy og stas med sjølvlaga lefser.
Published 2016 av Kari Ryslett

Hjortemòr i metervis - i klokketåret
Published 2016 av Kari Ryslett

Vart årets matkulturbloggar.
Published 2016 av Kari Ryslett

Studentar sette smaksløkane i sving.
Published 2016 av Kari Ryslett, Erik Cyrus Fooladi, Ammar E. Ali Hassan

NM i skolelunsj
Published 2016 av Kari Ryslett

Samisk fagdag i felten
Published 2015 av Kari Ryslett, Randi Holsvik, Liv Ingunn Sætre

Samisk dag i Volda
Published 2015 av Liv Ingunn Sætre, Kari Ryslett, Randi Holsvik

Samisk dag på Volda bygdetun
Published 2015 av Kari Ryslett, Randi Holsvik, Liv Ingunn Sætre

Fiskesprell i barnehagen
Published 2015 av Kari Ryslett

Samisk dag for barnehagelærarstudentar
Published 2015 av Randi Holsvik, Kari Ryslett, Liv Ingunn Sætre

Nowruzfeiring på Høgskulen
Published 2015 av Kari Ryslett

Auka interesse for gammal matkultur.
Published 2015 av Kari Ryslett

Heilt rå skulemat.
Published 2015 av Kari Ryslett

Ny og tradisjonsrik mat i historiske omgjevnadar.
Published 2015 av Kari Ryslett

Barn, friluftsliv og mat. Arrangement på Årsneset i samarbeid med Volda Jeger- og sporsfiskarlag, Barnas Turlag og HVO. Forskningsdagane 2015.
Published 2015 av Kari Ryslett

Pecha Kucha om Skulemåltidet. Forskningsdagane 2015
Published 2015 av Kari Ryslett

Matkultur på Volda bygdetun, Haualeite.
Published 2015 av Kari Ryslett

Saft på dugnad.
Published 2015 av Kari Ryslett

Sushiworkshop for 9.klassingane.
Published 2015 av Kari Ryslett

Nigiri, maki, wasabi og soya på timeplanen.
Published 2015 av Kari Ryslett

Dommer i Kokkekamp 2015
Published 2015 av Kari Ryslett

Sausen gjorde susen
Published 2015 av Kari Ryslett

Ein komparativ studie av skulemåltidet i Norge og Finland (pecha kucha).
Published 2015 av Kari ryslett

Samisk dag på Haualeitet
Published 2014 av Eli-Karin Sjåstad Åsebø, Randi Holsvik, Kari Ryslett

Assessment in the practical and aesthetic subjects: teachers' perceptions
Published 2014 av Elizabeth Oltedal, Siv Therese Måseidvåg Gamlem, Thorstein Vasset, Ole Martin Kleivenes, Kari Ryslett

Born må lage mat
Published 2014 av Kari Ryslett

Sunnmørslærarar som testpilotar
Published 2014 av Kari Ryslett

Serverte mat med tradisjon
Published 2014 av Kari Ryslett

Matkultur på Haualeite, forskningsdagane 2014
Published 2014 av Kari Ryslett, Marit Gascogne

Kari Studieblogg MKK 101 2014 (Studieblogg på Mat, kultur og konservering, MKK101)
Published 2014 av Kari Ryslett

Mat, kultur og konservering 2014/15 Informasjonside på sosiale medier/facebook
Published 2014 av Kari Ryslett

Mat, kosthald og helse 2014/15 Informasjonside på sosiale medier/facebook
Published 2014 av Kari Ryslett

Meirsmak på Haualeite
Published 2014 av Kari Ryslett

Fysisk aktivitet og helse
Published 2013 av Nils Ola Skuset, Kari Ryslett

Matkultur på Volda bygdetun
Published 2013 av Kari Ryslett, Erik Cyrus Fooladi

Mykje meir enn smør og sukker...
Published 2013 av Kari Ryslett

Her er dei rette sju sortane
Published 2013 av Kari Ryslett