Grunnskolelærerstudenter i praksis ved Den norske skolen i Malaga

Tekst: Webmaster Volda

- Oppdatert

Studentene skal være der nede i 4 uker, inkludert en uke med høstferie. Studentene blir kastet rett ut i det, med skoleovertakelse allerede 1.uka. Den norske skolen har 120 elever på grunnskoletrinnet og 10 elever på VG1.

 
SKOLEOVERTAKELSE FØRSTE UKA

Onsdag til fredag i første praksisuka har nesten alle lærerne og ledelsen reist på kurs, slik at studentene har tatt over all undervisningen på skolen. Bjørg Sve Runde som har vært lærer på Den norske skolen i Malaga i 19 år, har hovedansvaret under skoleovertakelsen.

– Vi har i mange år hatt samarbeid med HVO og er veldig fornøyd med innsatsen studentene har gjort. Vi håper å fortsette avtalen med HVO. Dette gir oss inspirasjon og input i forhold til hva som skjer i lærerutdanningen. Det skjerper oss, samtididig som vi lærer veldig mye av å ha studenter i praksis. Årets studenter er en veldig fin gjeng som er modne og ansvarsfulle og gjør en veldig god jobb, sier Runde.

 1a24eb351ffcb9fadea11da3083ecf9c
Malene Nordnes underviser en musikklasse.
 

VELDIG UTFORDRENDE OG ARTIG

Malene Nordnes som går GLU 1.-7. har fått ansvaret for kroppsøving og musikk i 1. til 7. klasse i hele praksisperioden.

– Det er spennende å prøve noe nytt. Mye mer ansvar og mye mer undervisningstid enn hva vi er vant til ellers. Det er også veldig utfordrende og artig å få prøve seg på skoleovertakelse, sier Nordnes.

671604d86638543c785604c17b515099
Utendørs gymsal.

En av de største forskjellene fra å ha praksis her er klimaet.

– Man merker jo at vi er i et annet klima, man kan gå i shorts og skjørt hele dagen, det er også deilig å stå opp om morgenen å kjenne at det er varmt ute. Gymsalen er utendørs, noe som er veldig praktisk og behagelig i varmen. På skolen får elever og lærere også varm lunsj hver dag, noe vi absolutt skulle hatt i Norge. Det er også færre studenter per klasse, noe som fører til at vi får undervist mer i perioden. Praksis i Spania er en kjempemulighet til å oppleve noe annet, og noe som flere burde benytte seg av, mener Nordnes.

– Hun kan godt tenke seg å jobbe ved skolen for en periode når hun er ferdig å studere.

Det veldig fint miljø og vi har blitt tatt veldig godt imot av lærerne her nede.

 a1fc1328c19ed4e80a801bac99f5d3ed
Studieleder for grunnskolelærerutdanningene ve HiVolda Oddvar Aalde og Bjørg Sve Runde som er lærer ved Den norske skolen i Malaga.
 

STUDENTENE FÅR MYE ANSVAR

Oddvar Aalde som er studieleder for grunnskolelærerutdanningene, har tatt turen ned for å følge opp studentene under skoleovertakelsen.

– Vi er veldig godt fornøyd med avtalen vi har med den norske skolen i Malaga. Det å ha praksis her er en god mulighet til å få oppleve hvordan det er å jobbe på en norsk skole i utlandet. Studentene gjør en kjempejobb, og de har ingen problemer med å tilpasse seg de nye omgivelsene. Her får studentene mer ansvar enn de normalt gjør i praksis i Norge, blant annet under skoleovertakelsen. Vi har hatt avtale om praksis med denne skolen i mange år, og vi satser på å videreføre avtalen, slik at vi også kan tilby dette til kommende 3. årsstudenter ved GLU, sier Aalde.

Les mer om den norske skolen i Malaga.

Del på