Hjernefôr: en brunsjsamtale om politiske dystopier

Går alt til helvete? Dystopier om klima og politikk.

 

Vi har gleden av å invitere til Hjernefôrs første arrangement som handler om fremtidige skrekkscenarier. Kommer vi til å vinne kampen om å redde miljøet? Eller er vi allerede for sent ute til å gjøre noe med problemene? Og hva med politikken? Hvordan påvirker «fake news» og sannhetens død vår offentlige samtale? Går vi en tid i møte hvor politisk deltakelse og påvirkning bare er en illusjon?
 
Til å samtale med oss om disse temaene har vi invitert Anders Nielsen og Dag Einar Thorsen som har lang fartstid i forskning og formidling. Det vil bli servert mat før og underveis arrangementet.
Anders Nielsen er forsker ved Senter for økologisk og evolusjonær syntese (CEES) ved Universitetet i Oslo (UiO). Nielsen har doktorgrad i økologi ved UiO og skal snart tiltre som forskningsleder ved Norsk institutt for bioøkonomi. 
 
Dag Einar er førsteamanuensis i statsvitenskap ved Universitetet i Sørøst-Norge, med interesse for samtidshistorie og politisk filosofi. Thorsen har doktorgrad i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo. Har skrevet og redigert flere bøker om demokrati, arbeiderbevegelsens historie og folkemord i det 20. århundret. 
 
Hjernefôr er et nytt arrangement ved Høgskulen i Volda som tar sikte på å være et samlingssted for studenter, lærere og andre interesserte. Det blir servert frokost/lunsj under arrangementet og det er ingen påmelding.

Del på