«Kunnskap for framtida»
Volda University College

Studiestart

Informasjon til deg som skal studere hos oss frå hausten 2014

Registrering hausten 2014

Gå direkte til registrering her

Nyhende

bk_220_b.jpg

– Vil styrke Nordvestlandet

Styret ved Høgskulen i Volda set Bergen-samarbeidet på vent og orienterer seg mot Ålesund og Molde. – Første prioritet er ei sterk eining på Nordvestlandet. Fleirtalet ville prioritere samarbeidet her og styrke regionen. Førebels er det dette som er retninga, seier rektor Per Halse til Sunnmørsposten.

Fiskerihistorie01_220.jpg

Døssland og Løseth sentrale i storverket ”Norges fiskeri- og kysthistorie”

Historieprofessorane Atle Døssland og Arnljot Løseth har i fleire år arbeidd med eitt band i Norges fiskeri- og kysthistorie – det første standardverket om norsk fiskeri frå dei eldste tider og fram til i dag. Historieverket har i alt fem band, og blei offisielt lagt fram for Dronning Sonja i Trondheim tysdag 19. august.

Rasmus_Ludvig_220.jpg

Amanda-prisar til tidlegare studentar

Både «Solan og Ludvig: Jul i Flåklypa» og «Light Fly, Fly High» var blant Amanda-vinnarane på Den norske filmfestivalen i Haugesund.

INFO_FOTO_TILSETTE_SIV_M_GAMLEM_220.jpg

Førsteamanuensis Siv M. Gamlem: Slike tilbakemeldinger vil elevene ha

La elevene gi hverandre faglige tilbakemeldinger. Resultatet er ofte bedre læring, sier Siv M. Gamlem til forskning.no

IMG_0030_220.jpg

VELKOMSTFRUKOST PÅ KULTURFAG

– Høgskulen i Volda går motstraums og satsar på praktisk-estetiske fag, sa rektor Per Halse under den årlege velkomstfrukosten på Avdeling for kulturfag.

SKM_venneforeining_220.jpg

Sunnmøre kammermusikkfestival

Opningskonserten i årets festival er på Høgskulen i Volda 4. september. Nytt av året er ei nyskipa venneforeining for kammermusikkfestivalen. – Målet er å framsnakke festivalen og hjelpe til med praktisk arbeid som informasjon, rigging og logistikk, seier Hjalmar Eiksund.

Hvor_gar_dokumentaren_framside_220.jpg

Ny bok: Hvor går dokumentaren?

Pål Aam og Henrik G. Bastiansen ved Avdeling for mediefag er redaktørar i ei ny bok frå Fagbokforlaget med tittelen «Hvor går dokumentaren? Nye tendenser i film, fjernsyn og på nett.»