– Verdens beste studiebygd!

Tekst: Tone Solhaug , Foto: Pepe

- Oppdatert

Enten du er fra byen eller bygda, er nordlending, søring eller noe midt imellom – studietida her vil du aldri glemme!  
 

Jeg husker så godt hvordan det var å dra til Volda den første gangen, og skulle starte fra scratch – helt alene. Hadde søkt meg til hit litt på slump, følte jeg. For å være ærlig kunne jeg ikke plassere det på kartet engang. Jeg skulle bare på TV, jeg, og det var det visst gode muligheter for hvis jeg dro hit først.  

En spent og nervøs byjente pakket seg ut av leiligheten på Solli plass, og vendte snuten mot nord. Eller var det vest?  Jækla langt var det i alle fall.   

Visste ikke hva jeg kunne forvente. Kjente ingen fra før. Volda var ikke stort og skummelt, men enda ikke lite og trygt. 

Jeg hadde studert før, og var vant til forelesninger med hundrevis. Nå var vi en klasse på 50. En skikkelig gjeng. Lærerne var nære og personlige, og lærte seg alle navn.  

Faddere hadde vi også! De tok oss imot med åpne armer, og viste oss alt Volda har å by på – Rokken, Rotsethornet og store-Kiwi. Haha, jeg bare tuller, klart Volda har mer! Vi har lille-Kiwi også.  

Volda er livlig, varmt og mye moro. Det er så mange som gjør som meg, kanskje også deg? Flytter hit alene, forventningsfulle og spente. Jeg vil forsikre deg om at Volda blir fort hjemme, og vennene du får her fort blir familie.  

Da jeg flyttet til Volda var jeg redd for at hverdagen skulle bli kjedelig og tom. Jeg var jo vant til at det skjedde noe rundt meg hele tiden, og at jeg hadde mange å spille på. Husker at jeg tenkte «Blir det ensomt og tomt, så kan jeg gå turer i fjellet i det minste. Bli litt sånn friskus!». Men mange turer i fjellet kan jeg ikke skryte på meg etter to år i Volda. Og frykten for å ikke ha noe å gjøre forsvant fort. Hverdagen i Volda er fylt opp med mye sosialt, spennende undervisning og verv som gir deg masse verdifull erfaring til fremtidige jobber. Det er av og til jeg reiser hjem til Oslo bare for å ligge i senga, før jeg igjen er klar for en hektisk hverdag med mye sprell, utfordringer og morsomme fester.

Volda er mye hva du gjør det til selv. Hverdagen kan være lugn, harmonisk og fylt med lange turer i fjellet med mat på primusen.  

Den kan også være hektisk, hvor du kaster i deg et pizzastykke og skyller det ned med pils før du løper til Rokken for å rekke onsdagskvissen. Kanskje dere nå har skjønt hvilken hverdag jeg har? Vi gleder oss til å bli kjent med dere, på Rokken eller i fjellet! Og vet du hva? Jeg tror du kommer til å trives, jeg!  

Helena

 

Tekst av: 

Helena Heimer Rognstad
Studerer journalistikk

Engasjert journalistikkstudent som er Fadderveka-sjef i år. 

 

Del på