Se juleforestillingen til studentene på Teater og Drama

Tekst: Karl August Swanstrøm

- Oppdatert

Tredjeårsstudentene på Teater og Drama inviterer deg til å komme i julestemning med oppsettingen av stykket Julenatt i Teatret.

Stykket handler om foreldreløse Alex som søker ly i et nedlagt teater, og der finner hun en magisk vei inn til kjente og kjære juleeventyr. Opplev scener fra Reisen til Julestjernen, Et Juleeventyr, Grinchen og mange flere. Familieforestillingen er anbefalt fra de over 5 år. 

Ur-premiere

Fredag den 17. desember er det ur-premiere på stykket som er en hyllest til de klassiske kjente og kjære julefortellingene som Tre Nøtter til Askepott og Piken med Svovelstikkene, i tillegg til de overnevnte fortellingene. Den inneholder også nyere karakterer inspirert av for eksempel Turte og Tvilling fra Jul i Blåfjell. Forestillingen er skrevet av førstelektor Vibeke Preus. Hun sier at alle i familien kan glede seg til oppvisningen:

– Her har vi tilpasset både for store og små. Den er ikke for skummel for de minste og de litt eldre kan glede seg over en god porsjon med voksen humor, sier hun. 

13 Studenter på 35 roller

Tredjeårsstudentene er nå igang med iherdige forberedelser og manusøving til den store premieren. Den siste forestillingen, søndag 19. desember, vil være eksaminert både av intern og ekstern sensor. Studentene lever på stramt budsjett, men har fått god hjelp fra Opera Nordfjordeid og Nittedal teater med utlån av kostymer. Ved sistnevnte institusjon er det tidligere studenter som har vært behjelpelige. Preus lovpriser også sin kollega, lektor Jiri Nagy:

– Jiri er utdannet operainstruktør i Tjekkia og bidrar med essensiell erfaring på både teknisk og lys. Men dette er jo studentene som skal fylle hoveddelen av oppgavene, som de også blir vurdert på. 13 studenter på 35 roller skal dekke det meste av skuespillere, kostyme, lys og lyd, teknisk oppsett og PR. Og så kommer statistene da i tillegg, forteller hun.

 

Under kan du se bildekarusellen fra stykket Heksene fra Roar Dahl som studentene fremførte som husteater på Kaarstad-bygget den 12. november.

Smaksprøve på Rokken

I forberedelsene vil studentene ha en liten oppvisning med utdrag fra stykket, lørdag 11. desember kl. 11 på Studenthuset Rokken i Volda. Er man bekymret for den pågående oppblomstringen av korona kan Vibeke berolige med at Konserthallen på Kaarstad-huset tar 250 plasser. – Her kan man holde god avstand, og forholdene er mye bedre tilrettelagt om vi skulle hatt oppvisningen på husteatret som har plass til 50, sier hun.  

NB: I en tidligere utgave av denne saken skrev vi at det skulle være prøve på Alti Ørsta. Dette er nå endret til Rokken.

Se stykket på Konsertsalen i Kaarstad-bygget følgende datoer:

  • 17. desember kl. 18:00
  • 18. desember kl. 15:00
  • 19. desember kl. 12:00

Billettpriser

 
Barn / student50 kr
Voksen100 kr

Familie

(2 barn + 2 voksne

200 kr

For bestilling av billett, send melding til mob.: 974 62 428

Plakat, Julenatt i Teatret

Del på