– Jippi, det blir Animation Volda!

Tekst: Per Straume

- Oppdatert

Endelig en ordentlig gladnyhet på festivalfronten: Animation Volda går mot strømmen og planlegger for en fullverdig festival. Du gjør lurt i å holde av litt tid 1.-4. oktober.

Det er bare å se fram til den 14. utgaven av festivalen som når ut til både folket og folk i bransjen med animasjonsfilmer av svært ulik og høy karakter. Til Animation Volda kommer kjente internasjonale navn fra filmmiljøet og publikum får både sett mye god animasjonsfilm, og kanskje lært noe gjennom foredrag, workshops og sosiale arrangement på kveldstid.

Full kontroll

Tradisjonen tro er det førsteklassingene på bachelorgraden i animasjon som har ansvaret for festivalen. Det betyr en litt annerledes sommerferie for festivalstyret, som fortsetter arbeidet gjennom sommeren for at Animation Volda skal bli en suksess også i 2020.

– Det er så gøy at vi, slik det ser ut nå, får til å arrangere festivalen, nesten jubler Mali Evjen, leder for Animation Volda.

Hun holder i trådene og har hatt kontakt med ledelsen ved Høgskulen i Volda med tanke på koronasituasjonen.

– Slik situasjonen rundt smitte og smitteverntiltak er nå, skal vi få til festivalen slik den har brukt og vært. Vi tror og håper det skal gå opp med kapasitet og antall besøkende, og får eventuelt sette begrensninger om det skulle bli nødvendig.

LES OGSÅ: Får ikke nok animasjon

Rekordmange filmer

Det betyr visning av filmer på samfunnshuset og arrangement både innendørs og utendørs i og rundt Volda. 

Filmene som blir vist har gått gjennom en vurdering i festivalstyret. Og i år er den jobben rekordstor. Festivalen har fått innsendt hele 1300 filmer som alle ønsker å bli vist i Volda. Av dem er det rundt 50 som kommer seg gjennom det trange nåløyet.

– Det er litt av en jobb å se gjennom alle filmene. Men vi skal ikke klage, vi er kjempefornøyd med å ha fått inn så mange bidrag. Det tegner godt for festivalen, mener festivalsjef Evjen.

 

Se noen glimt fra Animation Volda i 2019 under her:

Del på