Internasjonale studenter ved HVO bak norsk animert musikkvideo

Tekst: , Foto: Mathilde Savey and Lea Romero

- Oppdatert

To Erasmusstudenter har laget musikkvideo for en lokal musiker. – Uvurderlig erfaring for studentene våre, mener høgskolelærer Dave King.

Mathilde Savey og Lea Romero har animert og regissert videoen til Soulmates, en sang av artist Analog Monoxide. Mannen bak Analog Monoxide er Stian Høyberg, en lokal multi-instrumentalist og produsent som har jobbet med forskjellige instrumenter og sjangere i over 20 år. 

De to studentene studerer begge ved ESAAT i Frankrike, og er på utveksling i Volda på animasjonsprogrammet. 

– Dette er et av våre jevnlige animasjonsprosjekter hvor studentene jobber med «ekte» kunder. Disse prosjektene er av uvurderlig verdi for studentene våre, og det er alltid spennende. Det er ekstra hyggelig når studentene kan jobbe med noen lokalt, og dette prosjektet endte opp med å bli en veldig fin opplevelse for alle involverte, sier produsenten bak videoen, King.

Prosessen bak videoen var preget av samarbeid, og studentene presenterte konseptet til Høyberg sammen med produsenten over Skype, og brukte «storyboard» og illustrasjoner for å få frem ideen sin. Både animatørene og musikeren bidro til den endelige versjonen. 

King beskriver sangen, som har tekst og vokal av Melani Choli, som «et lite stykke elegant elektronika i saktegående tempo», og den animerte videoen viser syklusen som to mennesker gjerne går gjennom i et forhold. 

– Musikkvideo er et kjempekreativt medium, og Mathilde og Lea har gjort en fantastisk jobb, sier King, før han fortsetter: det hjelper så klart også at de hadde en veldig kul sang å jobbe med.

Del på