Animation Volda aldri vært så populær

Tekst: Per Straume

- Oppdatert

Over 1300 filmer har blitt sendt inn i kampen om å få bli vist under Animation Volda. Det kan det filmglade publikummet glede seg over når festivalen snurrer 2. og 3. oktober.

Når festivalen arrangeres for 14. gang, blir det spesielt på flere måter.

– Vi har fått inn 1308 filmer, det er om lag 500 flere enn i fjor og rekord for festivalen, stråler Mali Evjen, leder for Animation Volda 2020.

Og i år blir det enda mer eksklusivt å komme på programplakaten til den internasjonale festivalen som er drevet av animasjonsstudentene ved Høgskulen i Volda. Der mange festivaler avlyser for tida, arrangeres altså Animation Volda, men en har valgt å konsentrere festivalen rundt to dager, mot fire tidligere.

SE PROGRAMMET OG KJØP BILLETTER HER


 


Kos og kule kortfilmer for alle

Nok en gang får de frammøtte på samfunnshuset i Volda oppleve unike filmvisninger og kortfilmer sendt inn fra hele verden. Årets tema er "Back to the future of Animation", hvor gamle stiler sammen med ny teknologi vil være sentralt.

Filmene som vises dekker et vidt spenn og er laget av studenter, amatører og profesjonelle. Festivalen frister med filmer som passer alle aldersgrupper og avslutter både fredag og lørdag med en times sesjon der aldersgrensen er 18 år.

– Vi vil at alle som har lyst skal komme på festivalen og få nye tanker rundt kunst og film. Festivalen er ikke kun for de som er spesielt interessert i animasjonsfilm. Dette er festivalen for dem som rett og slett bare vil kose seg og se noen kule kortfilmer, sier Evjen.

Les mer om animasjonsutdanninga i Volda.

Snakker om verdensnyhet

I tillegg til filmvisningene er det også lagt opp til at publikum kan få lære mer om animasjonsfilm. Fredag står den franske regissøren Francois Vogel på programplakaten – en unik mulighet til å lære av en kapasitet innen animasjonsfilm.

Lørdag skal tidligere animasjonsstudent i Volda, August Skara, fortelle om sin unike filmteknikk som han var først ute med i verden. Verdensnyheten ble til gjennom Skaras bacheloroppgave ved Høgskulen i Volda. 

Skara hadde premiere på filmen i ærverdige Munchs atelier i desember 2019.

Se et lite tilbakeblikk på festivalen i 2019 under her:

I trygge rammer

Begge dagene avsluttes med en koronavennlig fest.

– Vi tar smittevern på høyeste alvor. Det er også noe av grunnen til at programmet er noe kortere i år enn normalt, og at vi har valgt å kutte ut enkelte programposter. Det skal være trygt å ha det gøy under Animation Volda, lover Evjen.

Del på