Et av mitt livs beste valg

Tekst: Terese Balsnes

- Oppdatert

Å flytte til Volda for å studere er et av mitt livs beste valg. Her bor jeg midt i Norges vakreste natur og lever med venner som om de skulle vært familie.

Leve ut drømmen
Min drøm har alltid vært å kunne leve av å skrive, og i mange år lurte jeg på hvordan jeg skulle klare å leve ut denne drømmen. Etter hvert fant jeg ut at jeg ville bli journalist, og da jeg hørte om Volda, falt ting på plass. Dagen jeg kom inn på journalistikkstudiet ved Høgskulen i Volda ble jeg svært glad, og forventingene steg mer og mer etter hvert som første skoledag nærmet seg.

Den første uken i Volda var både skummel og fantastisk på en gang. Været var på topp, og det var også stemningen gjennom hele «Fadderveka». Allerede etter denne ene uken hadde jeg fått noen gode venner jeg kunne lene meg på. Tiden gikk og klassen ble mer og mer sammensveiset.

Lite, men stort
For utenom det å gå på skolen, gå på Rokken og på tur er det ikke stort mye mer å finne på i denne bygden. Men nettopp derfor blir man også så sammensveiset. Alle mine venner bor innen ti minutters gangavstand fra meg. Det er derfor sjelden jeg er alene hjemme en kveld. Vi lever så tett og vi kjenner hverandre så godt. Vi er som en stor familie.

Hverdagen min på journalistikkstudiet i Volda er en hverdag jeg vet jeg kommer til å savne sårt. Og ofte tenker jeg at jeg ikke kunne hatt det bedre. Bakkene er bratte hvor enn man skal gå, men utsikten er upåklagelig. Innimellom må jeg bare stoppe opp for å nyte den og ta den innover meg. For vi lever faktisk i et postkort

Den frivillige gleden
Den frivillige ånden blant studentene i denne lille bygden vil jeg påstå er unik. Alt fra festivaler til aviser, radio og tv opprettholdes og føres videre fra år til år. For meg har Peikestokken vært arenaen hvor jeg har engasjert meg mest. Dette har gitt meg en erfaring jeg ikke ville ha fått noe annet sted, nettopp fordi jeg her har fått lov til å utfolde meg akkurat slik jeg har ønsket sammen med gode venner.

Stor betydning
Jeg synes det er vanskelig å skrive om Volda og mitt liv som student her uten å bruke for store ord. For meg har Volda betydd enormt mye. Vennene jeg har fått er venner for livet, og minnene vil jeg alltid bære med meg. Jeg gruer meg til den dagen jeg må ta farvel med denne hverdagen, og jeg anbefaler bygden på det sterkeste. Å flytte til Volda for å studere er et av mine livs beste valg.

Tekst: Hilde Olsen Aalvik

Del på