Blod, svette og tårer: – Volda studentradio, Norges koseligste radio

Text: Tone Solhaug

- Updated

Volda Studentradio- vi er på lufta. 

Det er en tirsdag kveld høsten 2016.  Jeg og to andre studenter jeg har blitt kjent med i fadderuka, skal til å ha vårt første radioprogram. Hun er fra Tromsø og virker som en vittig jente, og han er fra Oslo og virker som en trivelig kar. Kommer vi til å funke sammen på lufta? 


Hjertet mitt dunker hurtig, og det kjennes ut som om hele verden har samlet seg rundt nettradioen for å høre på oss. «Unge spillere», som programmet het, skal brake løs klokka 19:00. I flere uker har vi forberedt oss som noen galninger. Vi har skrevet manus på mye av det vi skal si, jobbet i timevis med å forme spalter, og lyttet gjennom flere hundre lyder for å finne akkurat det som skal få lov til å bli vår jingle. 

Det jeg vet er at mamma, pappa og et par av mine nærmeste venner sitter og hører på og sannsynligvis 100 000 til. Nå har endelig tiden kommet for å vise det vi har jobbet så hardt for. Frykten for å drite seg ut tærer på selvsikkerheten. Kan en tabbe føre til at hele radiokarrieren er over? Klokka bikker sju, og åpningsjinglen vår spilles.  Hodet mitt koker, men praten går. «Herregud det er deilig, vi er på radio, vi er faen meg på radio» tenker jeg. Første låt spilles. Vi samler tankene, og gjør oss klare til neste stikk.

Sendingen går med noen tekniske problemer, og etter en time er det over. Gledesrusen er til å ta og føle på for oss alle tre. Da jeg kom hjem hørte jeg på sendingen et par ganger til, bare for å forsikre meg om at det virkelig var så bra som jeg hadde følt. Det var det, i hvert fall der og da. 

Dette var følelsen jeg hadde første gang jeg var på radio. Nå har det gått to år, og jeg har hatt radioprogram i begge årene. På radioen har jeg dummet meg ut, gjort ting man ikke skal gjøre, og gjort akkurat det man skal gjøre. Volda Studentradio er en plass for alle. Ikke minst er det en plass for å drite seg ut og for å vokse. Det ligger ingen krav om tidligere erfaring, og det finnes få grenser på hva du kan gjøre. 
I år har jeg har jeg vært på riksdekkende radio, og erfaringene jeg har tatt med meg fra studentradioen ville jeg ikke vært foruten. Med mengdetrening og muligheten til å utforske har jeg blitt selvsikker. Volda studentradio er som moren din, hun elsker deg uansett, og tilgir alle dine feil.  

Selv om vi ikke står med en klump i halsen når vi går på lufta i disse dager, er vi fortsatt opptatt av å lage god radio. Og vi tabber oss fortsatt ut.  Volda studentradio er ikke som alle andre radioer. Det er en gjeng med ildsjeler, som står på for at de som bruker og lytter på radio skal få en så god opplevelse som over hodet mulig!

 

Tekst: Sindre Reinholt

Share on