Sjekk ut hva du kan bli

Ta studietesten, og finn yrker som kan passe deg! Du kjenner deg selv best, men kanskje vi kan sette deg på sporet av noe du ikke har tenkt på? Mulighetene er mange, og Volda er et godt sted å studere. 

Det kan være lurt å tenke gjennom hvem du er, og hva som gir deg glede og energi. Glem andres forventninger, og lytt til deg selv. 

Det finnes uendelig mange utdanningsvalg og det er ikke alltid så lett å forstå hvilke jobbmuligheter de forskjellige studiene gir. Derfor anbefaler vi deg å ta den uhøytidelige studietesten vår, den kan hjelpe deg med å finne fram i jungelen av muligheter.
 


Spennende studiehverdag

Mediefag er nok studiet Høgskulen i Volda er aller mest kjent for, og du ser mange tidligere studenter hos oss i mediehusene, men de finnes også andre steder – i kommunikasjonsavdelinger og ulike produksjonsmiljøer. Er du kreativ og liker høyt tempo, bør du ta en titt på alle mulighetene. Både språklige og visuelle ferdigheter får blomstre her, og du kan høyst sannsynlig glede deg til et spennende yrkesliv etter endt utdanning.

•    Nærhet, trygghet, bli sett og ei fritid fylt med kjekke aktiviteter er noe studenter setter ekstra stor pris på. Les mer om hvordan det er å studere i Volda.

Det mangfoldige læreryrket

Her i Volda er vi også kjent for innovative lærerutdanninger, og det er en rekke veier å gå. Da gjelder det å tenke gjennom hvilke aldersgrupper du vil trives best med til daglig og om du ønsker å jobbe i barnehage, barne- og ungdomsskole, videregående eller med yrkesfaglig utdanning. Det er mangel på både barnehagelærere og grunnskolelærere over hele landet. Er du glad i fysisk aktivitet og vil unngå en stillesittende jobb, kan Idrett og kroppsøving være et godt valg, som blant annet kan lede til en trygg lærerjobb. 

I Volda har vi utdannet lærere i mer enn 150 år, og det er vi gode på: Ifølge Studiebarometeret har vi de mest fornøyde lærerstudentene i landet!

Språk åpner dører

Vi tilbyr både engelsk og nordisk i tillegg til bachelorstudium i Språk og litteratur. Både i skolen, forlagene og bibliotekene er språk svært relevant, men også i kommunikasjonsavdelinger og andre steder der man trenger folk som kan formidle klart og tydelig. Bare tenk på hvor viktig det er at statlige organisasjoner som NAV og Skatteetaten kommuniserer så folk forstår.
Studieretningene historie og religion gir også mange muligheter, ikke bare i skoleverket, men på områder som kommunikasjon, innen kirken og i internasjonalt arbeid. 

Mennesket i sentrum

Sosialt arbeid er en viktig retning hos oss. Det ligger i navnet at du må være glad i mennesker og ha ønske om å bidra dersom du ønsker en retning innen helse- og sosialfag. Som barnevernspedagog er det unge folk som er målgruppa, og jobbene finnes blant annet i skolen, barnevernet og kultur- og oppvekstsektoren.
Som sosionom blir du svært etterspurt. Det er stort behov på områder som rehabilitering kriminalomsorg, NAV og barne- og familievernet. I studiet lærer du hvordan sosiale og psykiske problemer oppstår, og hvordan du kan være en profesjonell hjelper. 

•    Visste du at Volda er det billigste stedet i landet når det kommer til å leie hybler? Les mer om undersøkelsen her.

Enda flere muligheter

Her på Høgskulen i Volda er vi dessuten stolte av kulturfagene våre. På dette området har vi et av Norges bredeste miljø på bachelornivå, og tilbyr både teater-, kunst- og musikkfag.

Bor det en leder i deg, har vi også studier innen administrasjon, planlegging og ledelse. Det vil gi deg en bred og anvendelig utdanning, som du kan bruke på mange områder i arbeidslivet.
Vi håper du kommer nærmere et godt valg ved å ta testen. Merk deg at vi tilbyr nettstudier, deltidsstudier og etterutdanning. 

Framdeles litt usikker på hva som er rett for deg? Ta vår uformelle studietest og se om den gir deg noen tips! 

Del på