«Kunnskap for framtida»

Kva skjer?


NYHENDE DRAMA OG TEATER

Ny bachelor i teater og drama!

Etter mye revisjons- og utviklingsarbeid er seksjon for drama og teater stolte av å presentere sin nye bachelor i teater og drama.

Den nye bacheloren er mer praktisk orientert og har fått en medierettet profil, med bl.a. nye emner som inneholder arbeid med dubbing, dokumentarteater, tegneseriemime, radioteater, adaptasjon, manusutvikling og lydbok. Andre emner inneholder arbeid med skuespillerteknikk, regi, dramaturgi, anvendt teater, fortelling og teater og helse. 

Flere av de nye emnene vil kunne tas som videreutdanning for tidligere studenter, og utvikles i samarbeid med bl.a. NRK radioteateret og NorDubb. 

- Etter en kartlegging av tidligere studenters videreutdanning og yrkesvalg bestemte vi oss i fjor for å endre og utvide bacheloren vår. Vi har vært i dialog med disse studentene underveis, og flere av emnene er utviklet ut fra deres innspill, sier seksjonsleder Vibeke Preus Bech. Hun understreker at enkelte av emnene fortsatt er under utvikling, men at studiet som helhet allerede nå er søkbart gjennom Samordna Opptak.

 Som student i Volda kan du nå ta 180stp i teater og drama med mulighet for PPU etter endt studie.

Les om Teater og drama bachelor
Les om Teater og drama årsstudium
Les om Teater og drama vidareutdanning