«Kompetanse for framtida»

Studenter vant pris under internasjonal filmfestival

Publisert: 09.05.2017 09:45 av Per Straume

Studentene Nicole Defranc og Katrine Skipper fra Høgskulen i Volda vant prisen for beste prosjekt i kategorien Nye medier under Finger Lakes Environmental Film Festival i USA.

bg_620.jpg
Prisvinnerne Nicole Defranc (t.v.) og Katrine Skipper.

De to internasjonale studentene har dette studieåret vært på utveksling til Høgskulen i Volda (HVO) og blant annet tatt emnet Web Documentary. Her har Defranc og Skipper utviklet prosjektet som nå er blitt prisbelønt.

Defranc og Skipper konkurrerte mot flere tusen av profesjonelle prosjekter fra hele verden, i en konkurranse som vanligvis ikke er åpen for studentprosjekter.

Prosjektet deres, Black Gold, handler om framtiden til oljeindustrien i Norge. Studentene intervjuet journalister fra Storbritannia, informanter fra Statoil og Greenpeace, og utviklet sine egne datajournalistikk «infographics» til å presentere informasjon fra Statistisk Sentralbyrå og Norsk Petroleums database.

Her kan du se prosjektet deres.

– Prisen er en anerkjennelse for Høgskulen i Volda og viser at vi er på topp internasjonalt nivå i fagfeltene webdokumentar og datajournalistikk, sier Ana Luisa Sanchez Laws, førsteamanuensis ved HVO.