«Kompetanse for framtida»

Gjeng bak prisvinnende film i gang med nytt filmprosjekt

Publisert: 30.03.2017 11:00 av Per Straume

De samme studentene som vant filmkonkurransen i Fri Flyt Film Tour har startet på et nytt spennende prosjekt. Petter Edvardsen Westgaard, som var å se i «Vår beste dag», kan fortelle at de i denne runden har fått med seg enda flere på laget og håper at det nye prosjektet vil bli tatt like godt imot.

Petter Edvardsen Westgaard
Petter Edvardsen Westgaard skal være med på å følge opp suksessen med filmen «Vår beste dag». Foto: Matias Myklebust

En vennegjeng som fant hverandre under studietiden i Volda så vinnerfilmen av filmkonkurransen Fri Flyt Film Tour og tenkte «det der kan vi også klare». Ikke visste de at deres film «Vår beste dag» skulle stikke av med seieren i 2016.

Westgaard, som går sitt andre år på friluftslinjen ved Høgskulen i Volda, fant seg kamerater i Volda med like stor interesse for friluft som ham. Sammen skapte de SST, som står for Sunnmøre, Ski- og Tauslitarlaug. Det var denne gjengen som fant ut at de skulle lage en film om ski og natur på Sunnmøre, som endte i filmen «Vår beste dag», ”, produsert av Ranglefant Film. De skal også produsere det nye episodebaserte prosjektet, hvor medlemmer av SST vil ta del.

Hvilken sammenheng har det nye prosjektet med «Vår beste dag»?
– Det er mange røde tråder, og så er det litt nytt. Vi vil vise frem litt andre grener og nye folk, i tillegg til at det er en større produksjon.

Dobbelt så mye materiale

Som i «Vår beste dag» vil alt av materiale til det nye prosjektet bli filmet på Sunnmøre. Det nye prosjektet er derimot episodebasert, og vil inneholde rundt fem episoder, der hver episode varer i cirka ti minutter. De har kommet halvveis med filmingen nå og har allerede cirka dobbelt så mye materiale som ”Vår beste dag” hadde, gjetter Westgaard.

Til det nye prosjektet har de med Brynje of Norway, Rossignol og Høgskulen i Volda som samarbeidspartnere. Serien vil bli publisert på Fri Flyt sin hjemmeside og i andre medier. Westgaard forsikrer oss dermed om at episodene ikke vil bli vanskelig å finne.

Setter pris på miljøet i Volda

Selv brenner Westgaard for friluft og drømmer om å tilby opplevelser og mestring i naturen, som en slags veileder. For at drømmen skal gå i oppfyllelse mener Westgaard det er viktig å være i et miljø med folk man liker, der man utveksler erfaringer og strekker hverandre.

Føler du at tiden i Volda kan være med på å gjøre drømmen virkelig?
– Ja, alt har jo med de relasjonene du får. Skal du lykkes må du ha noen strenger å spille på. For meg er det en kjemperessurs å ha folk som kan gi meg noe, samtidig som jeg kan gi noe tilbake. Og det har jeg i Volda.

Høgskulen i Volda tilbyr fleire utdanninger innen friluftsliv:

Tekst: Anna Elisabeth Brokstad