«Kompetanse for framtida»

En smakebit av bransjen

Publisert: 28.03.2017 14:35 av Per Straume

Flere PR-studenter fra Høgskulen i Volda jobbet som frivillige under Kommunikasjonsdagen 2017. – Denne dagen har gitt meg faglig påfyll, og jeg har følt at jeg har bidratt, sier Halvard Roald Kvamme.

Harald Roald Kvamme og Stine SkallebergHarald Roald Kvamme (t.v.) frå Høgskulen i Volda og Stine Skalleberg frå Høyskolen Kristiania var to av de som fikk nyttig erfaring og ny kunnskap under Kommunikasjonsdagen 2017.

Det er Kommunikasjonsforeningen som står bak konferansen, som ble arrangert for 13. gang. Blant over 600 deltakere, var syv nåværende PR, kommunikasjon og media-studenter fra Volda med som frivillige. PR-studentene fikk utfoldet seg ved å ha flere ulike ansvarsområder under konferansen. Noen hadde ansvaret for Kommunikasjonsforeningens Snapchat-konto, og publiserte artige og informative bilder og videoer. Andre jobbet med Instagram-kontoen, med liknende arbeidsoppgaver.

Som tredjeårsstudent er Halvard Roald Kvamme for tiden i praksis hos NAV, og han hadde ansvar for å filme under hele konferansen. – Jeg har brukt veldig mye tid på å lage videoinnhold på praksisplassen min, og jeg så en sjanse til å vise frem og bruke videoferdighetene mine på Kommunikasjonsdagen 2017, sier Halvard.

Knytte bekjentskap i bransjen

Fylt med foredrag, mat og mingling, er konferansen en viktig dag for kommunikasjonsbransjen i Norge. Dette åpner også muligheten for at studenter får sjansen til å jobbe som frivillig og opparbeide seg relevant erfaring og nye kontakter.

– Arbeidet de frivillige legger ned i løpet av konferansen er uvurderlig for oss i Kommunikasjonsforeningen, forteller Martin Vangsøy, som hadde ansvar for de frivillige.

Lærer av de beste

Når Kommunikasjonsforeningen arrangerer konferanser som dette, er det vanlig praksis at landets fremste fagpersoner deltar som foredragsholdere. Til tross for at de frivillige hadde mye å gjøre under konferansen, fikk de likevel mulighet til å få med seg noe av det som skjedde på scenen, samt bli kjent med foredragsholderne.

– Det er utrolig kult når vi får se og høre noen av de fremste kommunikatørene fortelle om sitt fagfelt. Fra denne konferansen syns jeg at Balder Onarheim sitt foredrag om at hjerneforskning kan være en vei til å bli kreativ var ekstra lærerikt og morsomt. For meg personlig har denne dagen vært gull verdt, sier den fornøyde PR-studenten Kvamme.

Tekst og foto: Sunniva Tønsberg Gaski og Svend Andreas Aspaas