«Kompetanse for framtida»

AnimationVolda Festival 2012

Publisert: 17.09.2012 15:10 av Steffen Djupvik Brandtzæg

Torsdag 20. september starter den årlige AnimationVolda-festivalen. Under opningen blir det delt ut pris for beste industrianimasjonsfilm, deretter følger et spennende program.

Torsdag 20. september blir festivalen satt i gang med et seminar om industrianimasjon på Volda Turisthotell. Dette varer fra klokken 10.30 til 14.30, og er åpent for alle.
– Her kommer forelesere fra film og mediebransjen. I tillegg vil næringslivet presentere og diskutere hvordan man på best mulig måte kan bruke animasjon, forteller førsteamanuensis Gunnar Strøm. Han legge til at det også vil bli diskutert problemstillinger rundt opphavsrett innen industrifilm.


GLER SEG: Gunnar Strøm er stolt over årets program, der det blant annet skal bli arrangert et seminar om industrianimasjon.

Kårer beste industrianimasjonsfilm
Kvelden før seminaret har også filmskapere og næringslivet på Sunnmøre blitt invitert til visning av industrianimasjonsfilmer på Volda Turisthotell. Her vil filmene konkurrere om prisen for beste film, premiert av Ulstein Group ASA, Kleven og Rolls-Royce Marine. Prisen vil bli delt ut under åpningen av AnimationVolda på Volda Samfunnshus, torsdag 20. september klokka 18.00.
– Kåringen av beste film vil bli gjennomført av en jury der både næringslivet og filmskapere er med, forteller høyskolelektor Bjørn Gunnar Tafjord.

Humor i animasjon
– Temaet for årets festival er "humor i animasjon", et tema vi har tatt i betraktning når vi har invitert gjester. I år kommer det store navn, som tungvekteren Danny Antonucci og mer nykommere som David O’Reilly, Marc James Roels og Emma De Swaef, samt flere spennende gjester, sier festivalleder Jon Petter Vorren. Han legger til:
– Målet med festivalen er å tilføre underholdning, spennende program, interessante foredrag og diskusjoner rundt festivalens tema.

Festivalsjefene Jon Petter Vorren og Magrethe Danielsen har vært i utlandet og hentet hjem gode filmer og interessante gjester
KLARE FOR FESTIVAL: Festivalsjefene Jon Petter Vorren og Magrethe Danielsen har vært i utlandet og hentet hjem gode filmer og interessante gjester.

Oppfordrer studenter til å delta
Lederne av årets festival forteller at de ønsker at studentene i Volda får med seg  en veldig flott animasjonsfestival. Alle er velkommen til kinoen og det nyåpnede galleriet for å få et innblikk i animasjonsverdenen og nyte gode og morsomme studentfilmer.

I tilegg til film er det  også foredrag; vi kommer til å få se profesjonelle kortfilmer, et innblikk i hvem gjestene er og hvordan de forskjellige animatørene (gjestene) jobber med sine produksjoner. På kveldstid blir det Dj og billig øl og der du kan du ta deg en prat med en animatør. Kom som du er, eller ta med venneflokken og diskuter verdens problemer som blir litt mindre problematiske midt i en morsom og livlig animasjonsfestival.

På lørdag blir det låvefest med folkelig musikk, og rabatt for festivalgjester på Det Grøne treet.

Festivalpasset koster 50 kr og gir tilgang til alle arrangement under festivalen.

Meir informasjon
På nettsiden til Animationvolda finner du mer informasjon om festivalen. Du finner også mer informasjon her.