«Kompetanse for framtida»

Seminar om klippfisk

Publisert: 04.04.2012 14:30 av Per Arne Brandal

HIFO-Nordvestlandet og Klippfiskakademiet i Ålesund inviterer til heldagsseminar om klippfisk lørdag 14. april i Atlanterhavsparken i Ålesund. – Seminaret «For fattig og rik, for slave og fri» vil omhandle klippfisk som mat, kultur og kapital. Karsten Alnæs og fire andre foredragsholdere vil belyse ulike sider av dette forunderlige produktets historie og utbredelse, sier Hans Jacob Orning ved Institutt for historie ved Høgskulen i Volda.


Program:

Lørdag 14. april, kl. 11.00 – 17.00: 

11.00: Nils-Roar Hareide (Runde miljøsenter): «Klippfisk – biologi, ressurser og fiskerihistorie»

11.45: Knut Bryn (forsker): «Skotske entreprenører i norsk fiskeforedling. Om farskapet til klippfiskproduksjonen på Nordmøre».

12.45: Arnljot Løseth (Høgskulen i Volda): «Så langt fra Nord-Norge og så nær Ålesund. Om klippfiskens tilbakegang i Kristiansunds-området og ekspansjon i Ålesunds-området».

13.30: Demonstrasjon av råvarer og tilberedning, påfølgende festlunsj, ved Magne Lone og Gunther Dahler fra Highland hotel på Geilo, i samarbeid med Mindor Klauset fra Klippfiskakademiet.

15.30: Trudi Henrydotter Eikrem (Høgskulen i Volda): «Stor-etarane på den iberiske halvøya: Det portugisiske klippfiskkonsumet og norsk klippfisknæring 1400 – 1900». 

16.15: Karsten Alnæs (forfatter): «Med bacalao til himmelen».

Karsten Alnæs.

 

Seminaret er samtidig en tjuvstart på åpningen av Klippfiskakademiet, som er anlagt i fantastiske omgivelser ved Atlanterhavsparken i Ålesund.  Les mer om seminaret og foredragsholderne.


Påmelding: 

Seminaravgift kr 200.

Spørsmål kan rettes til Harald Krøvel. E-post:  hifonv@gmail.com . Inkludert i seminaret er en festlunsj med de deiligste klippfiskretter laget av Magne Lohne fra Highland hotell på Geilo.

NB! Det er begrenset antall plasser (maks 100), så førstemann til mølla!

 

Arrangementet er støtta av Ålesund kommune og VRI-prosjektet i Møre og Romsdal.