«Kompetanse for framtida»

Journalistikkstudentene blir kjent med regionen

Publisert: 06.03.2012 09:25 av Sunniva Selena Bolseth

Båtbygging, miljø, gullskatt og fiskesuppe sto på planen da de ferskeste journalistikkstudentene ved Høgskulen satte seg i bussen onsdag morgen for å bli bedre kjent med Søre Sunnmøre.

Tekst: Vegard Lilleås

 
Om ikke lenge skal journalistikkstudentene som går første året ta fatt på internpraksis, og som en forberedelse ble hele gjengen tatt med på busstur for å bli kjent med dekningsområdet sitt. Turen ble støttet av VRI.
Første stopp var Ulstein Group, det velkjente skipsverftet i Ulsteinvik.
Med nesten 800 ansatte er Ulstein Group en svært viktig del av næringslivet på Sunnmøre. En stor underskog av leverandører nyter godt av å ha et stort konsern i nærmiljøet. Fortsatt er Ulstein-familien inne på eiersiden, og studentene gjorde seg bedre kjent med det tradisjonsrike familiekonsernets historie i deres egne museum.
Deretter fulgte en guidet tur gjennom produksjonshallene, hvor studentene blant annet kunne se skipsbygging på kloss hold.

Etter en snau halvtime i buss vestover, stoppet bussen i Fosnavåg i Herøy kommune. Nede ved bryggekanten ble studentene servert en eventyrlig god og hjemmelaget fiskesuppe. Etter mye høylytt slurping og slafsing gikk ferden videre mot Runde.

Øya Runde er viden kjent for ekstreme værforhold, fuglefjellet, gullskatten etter «Akerendam» og den internasjonale forskningsstasjonen Runde Miljøsenter. Sistnevnte fikk besøk av journalistspirene.
Bak halvmeterstykke vegger og tre-lags vinduer fortalte den tidligere Norge Rundt-programlederen, May Britt Haukås, om miljøsenteret og historien om skipet «Akerendam». Senterets utstilling av Rundeskatten, med blant annet gull- og sølvmynter og bestikk, var høydepunktet under besøket.

Etter snaut åtte timer på de sunnmørske veier vendte journalistikkstudentene snuta hjemover mot Volda, en smule klokere og litt bedre kjent i nærområdet.

VRI

VRI Møre og Romsdal

Foto: Ådne Sinnes

 

Foto: Ådne Sinnes

Studenter på Runde miljøsenter. Foto: Ådne Sinnes