«Kompetanse for framtida»

Vindu mot verda - kom på Internasjonal dag og bli inspirert!

Publisert: 15.02.2011 11:30 av Cecilie Wilhelmsen

Internasjonal dag onsdag 16.02. har fokus på verdien av internasjonalisering. Næringslivet i regionen vår, spesielt den marine og maritime sektor, er invitert for å styrke samarbeidet mellom HVO og næringslivet. En av Norges fremste coacher skal holde hovedinnlegget, flere internasjonale gjester er på vei til Volda og rundt hundre internasjonale og norske studenter er klare til å dele sine utvekslingserfaringer!

Hovedintensjonen med Internasjonal dag er å inspirere Volda-studenter til å ta ett eller flere semester i utlandet. Samtidig ønsker vi å vise hvilken flott internasjonal campus vi har!

Nytt av året er at vi prøver å gi en smakebit på hva næringslivet i regionen står for når det gjelder internasjonalisering. Derfor vil to av hjørnestensbedriftene, Ulstein group og Saferoad ha stands i kantina på Berte Kanutte. Disse bedriftene representerer utrolige muligheter med tanke på framtidige arbeidsplasser, der internasjonal kompetanse bare blir mer og mer etterspurt. Vi håper også at Volda-studentene vil få øynene opp for mulighetene i næringslivet i vårt fylke og kanskje la seg inspirere til å tenke internasjonal praksisplass.

Hovedinnlegget på dagen skal Ragnhild Nilsen ha. Tittel på hennes foredrag er "Fra hippie til gründer" eller kanskje vel så dekkende "Fra tanke til handling". Ragnhild er nettopp tildelt Cultura-prisen for sitt engasjement knyttet til bl.a. bomullsproduksjon i Egypt og rettferdig handel og har mer på hjertet enn de fleste!

Som vanlig på Internasjonal dag vil det bli fargerike og informative stands der norske og internasjonale studenter står side om side og svarer på spørsmål og gir gode råd og tips. Det vil bli uttallige svingende musikk- og danse-innslag fra de fleste verdenshjørner, Høyskolekoret vil bidra og tradisjonen tro åpner Geir Hjorthol det hele!

Norske studenter som har hatt ett semester eller mer ute i verda vil dele sine erfaringer, og en bugnende internasjonal lunsjbuffet vil stå dekket i kantina litt ut i programmet. Detaljert program finner dere på hovedsiden, og så er det bare å glede seg til nok en innholdsrik internasjonal dag, som er åpen for alle.

Programledere for dagen er Stine Andenes, internasjonalt ansvarlig i STIV og nyvalgt leder i STIV, Kristian Fredheim.