«Kompetanse for framtida»

VRI-prosjektet: Næringslivet etterspør industriell animasjon

Publisert: 22.12.2009 15:40 av Kristian Fuglseth

Animasjonsmiljøet i Volda samarbeider med Iris Design i Ulsteinvik om å lage industriell animasjon. Global Enviro har fått laget animasjoner gjennom VRI-prosjektet. Bjørn Tafjord, prosjektleder for VRI ved Høgskulen i Volda melder om stor interesse for denne typen samarbeid.

– I dette prosjektet ønsker Global Enviro AS har presentert et ønske om å få laget en video / 3D animasjon for bedriften (”Fra bord til jord på 18 timer”). Bedriften ønsker seg en sekvens som først skal fange interessen til seeren (morsom/ interessant vinkling) og deretter en lengre sekvens som viser prosessen for hvordan et miljøvennlig handsfree komposteringsanlegg for storkjøkken på skip fungerer, forteller Tafjord.

Hovedmålet med prosjektet er å vise hvordan et miljøvennlig handsfree komposteringsanlegg fungerer ombord i et storkjøkken på en båt.

Animering er en flott måte å gjøre dette på. Det fanger publikum sin interesse for at Global Enviro har et produkt som tar vare på miljøet.

IRIS Design og animasjonsmiljøet ved Høgskulen i Volda planlegger nå et seminar med tema: ”Industriell animasjon” i løpet av våren 2010.

Les mer på www.hivolda.no/vri eller se flere videoer på www.youtube.com/hivolda(external link)