«Kompetanse for framtida»

        

Arkiv | PResseklipp

frad_220.jpg

Fylkesrådmannen lufta Kristiansund-samarbeid

Møre og Romsdal fylkeskommune vil greie ut om det er mogleg å få til eit breiare forskings- og utdanningsmiljø i Kristiansund. Fredag diskuterte fylkesrådmann Ottar Brage Guttelvik dette med leiinga ved Høgskulen i Volda.

boksamling_220.jpg

Verdfull boksamling til Volda

Professor emeritus Oddvar Nes, som gjekk bort i september i fjor, lét etter seg ei svært verdfull og innhaldsrik privat boksamling på om lag 5000 bøker. No skal Høgskulen i Volda i samarbeid med Universitetet i Bergen forvalte denne bokskatten.

folkh_220.jpg

Skal vere med å betre folkehelsa

I konkurranse med fleire andre institusjonar valde Helsedirektoratet Høgskulen i Volda sitt fagmiljø til å evaluere satsingsprosjektet «Nærmiljø og lokalsamfunn som fremmer folkehelse».

nade_220.jpg

NÅDE I 2017

I år vert 500-års-jubiléet for reformasjonen feira på ulikt vis i store delar av Europa. For Martin Luther var spørsmålet om NÅDE heilt sentralt, men har det aktualitet i vår tid? Institutt for Religion, livssyn og kyrkjefag opnar vårsemesteret med ein presentasjon av nåde-aspekt i moderne populærkultur.

Rotevatn_220.jpg

Historisk tilslag på forskingsmidlar

– Den beste julegåva vi kunne ha fått, bryt Audhild Gregoriusdotter Rotevatn, dekan ved Avdeling for mediefag ut. Dei har aldri motteke eksterne forskingsmidlar for eit formidlingsprosjekt på størrelse med det dei no får frå Norges forskingsråd.

matk2_220.jpg

Studentar sette smaksløkane i sving

Faglærarane i emnet Mat, kultur og konservering fekk både ein god forsmak på jula og ei overrasking når dei skulle teste produkta studentane hadde laga.

PR-sak_220.jpg

– Trefte nerven i problemet vårt

PR, kommunikasjon og media-studentar gjorde eit så godt inntrykk på Avfallsforum Møre og Romsdal i eit prosjektarbeid at dei vil halde fram med samarbeidet. Det føyer seg inn i rekka av samarbeidspartnarar utdanninga tek på seg oppdrag for.

 

  februar 2017  
MTOTFLS
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28