«Kompetanse for framtida»


Nyhende

Oddrun_Braten_220.jpg

Religionspedagogisk forskarforum i Volda

Høgskulen i Volda (HVO) ved Institutt for religion, livssyn og etikk er torsdag og fredag vertskap for NoReFo (Norsk Religionspedagogisk Forskerforum). – Vi ønskjer å få belyst forskinga som føregår i UH-sektoren innanfor religionsdidaktikk og vi ser også fram til å høyre om forskingsprosjekt her ved HVO, seier NoReFo-leiar Oddrun Bråten.

Inger_MArie_Okkenhaug_220.jpg

Oppstart v-2017: Migrasjon, kjønn og religion

– «Migrasjon, kjønn og religion» er eit nytt masteremne med oppstart våren 2017 som tar for seg to faktorar som kan ha mykje å seie i migrasjonssituasjonen, seier professor Inger Marie Okkenhaug. Emnet er ein del av «Master i kulturmøte», eit tverrfagleg studium om kulturar og møte mellom kulturar.

Rektor_Johann_Roppen_220.jpg

– Feira NOKUT-akkreditering

NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen) gav i går tilsegn om akkreditering av dei nye grunnskulelærarutdanningane 1-7 og 5-10 ved Høgskulen i Volda. – Vi har fått stadfesta at vi har ei god og tradisjonsrik lærarutdanning, seier rektor Johann Roppen.

Gent_Hussain_220.jpg

Besøk frå Redbrigde i London

HVO-studentar som studerer religion, livssyn og etikk ved Høgskulen i Volda har kvart år sidan 2008 reist på studieturar til bydelen Redbridge i London. Sist veke fekk Institutt for religion, livssyn og kyrkjefag vitjing av Dr. Bill Gent og Zameer Hussein, instituttets kontaktar i bydelen.

baro.jpg

Ny frist for Studiebarometeret

Fristen for å svare på Studiebarometeret har vorte utvida til 14. november. Det betyr at fleire klasser no kan få opp svarprosenten sin og vere med i kampen om premien på 20 000 kroner.

Vaksinering_220.jpg

Vaksinetilbod til kvinner fødd 1991 og seinare

Alle kvinner fødd 1991 og seinare får frå hausten 2016 tilbod om gratis vaksine mot humant papillomavirus (HPV-vaksine) gjennom eit to-årig vaksinasjonsprogram.

Studiebarometer1_220.jpg

Svarte på Studiebarometeret – får festaftan som påskjønning

På fredag steller PR-studentane på tredje året i stand ein sosial kveld for alle PR-studentar på Rokken. Det får dei til med premien dei fekk for å svare på Studiebarometeret i fjor. – Dette ser vi fram til, det lønar seg å svare, seier student Kristian Rindheim.

it_220.jpg

Ikke la deg lure – bli med på sikkerhetskurs

I forbindelse med Nasjonal sikkerhetsmåned i oktober inviterer Høgskulen i Volda til åpent kurs om IT-sikkerhet torsdag 27. oktober. Med på laget har de fått med seg sikkerhetsekspert i Encripto AS, Juan J. Güelfo.

stp_220.jpg

Journalistikkstudenter til St. Petersburg for å samarbeide

Sju journalistikkstudenter fra Volda fikk kjenne litt på hvordan det er å være journalist i Russland da de besøkte St. Petersburg og jobbet sammen med studenter fra et universitet der.

VSI1_220.jpg

Overrasket seg selv med medaljefangst

En liten delegasjon med studenter fra Volda kom hjem med hele sju medaljer fra studentidrettsleikene Bergen Challenge.

Nokre snarvegar