«Kompetanse for framtida»
Volda University College

Nyhende

Erasmus1_220.jpg

Kraftig auke i HVO-studentar til Europa

Dobbelt så mange studentar frå Høgskulen i Volda vel utveksling i europeiske land. Det er ein god trend, meiner Arne Humberset, som er leiar for Internasjonalt kontor ved HVO.

Kokkekamp4_220.jpg

– Som tre roser i knappeskjorta

Tre studentar frå årsstudiumet i matkultur og helse lærte bort sin kunnskap til ungdomsskoleelevar under ei matmesse, og hausta mykje ros.

Naturguide_-_bilde_til_annonse_-_foto_-_Andrea_Alstad_220.jpg

Søkjartala for hausten 2015: Stabilt på høgt nivå

– Høgskulen i Volda vil hausten 2015 ha omlag like mange studentar som vi har hatt dei siste åra, konstaterer rektor Per Halse etter at søkjartala i Samordna opptak vart gjort kjent i dag onsdag 22. april.

Elise_Fugledal1_220.jpg

Måtte lære nytt skriftalfabet for å forske

Masterstudent Elise Fugledal støtte på utfordringar då ho skulle byrje å lese gotisk skrift og bidra i eit internasjonalt litteraturprosjekt.

saksbehandling_220.jpg

GODE SAKSBEHANDLARAR

Studiet Saksbehandling og teneste­­yting i den kommunale helse- og omsorgs­tenesta skal vere med på å styrke forvaltingskompetanse og skjønnsutøving til dei som greier ut saker, fattar enkeltvedtak og som behandlar klager på vedtak om kommunale tenester.

IMG_4828_220.jpg

Psykisk helse angår alle

Studentar er særskilt utsette for psykiske problem. Korleis dei kan hjelpe kvarandre var fokus på temadag for psykisk helse ved høgskulen.

Olbrygg_220.jpg

Historiske Volda-studentar til NM for studentbedrifter

Volda Studentbryggarlaug vann pris for beste kulturbedrift i ein studentbedrift-konkurranse og sikra seg plass i NM for studentbedrifter.

IMG_5656_220.jpg

Skriver 24 manus på 24 dager

– Mange i Volda får sine kick av å bestige Saudehornet eller Fingeren, jeg vil heller skrive 24 manus på 24 dager, sier høgskolelektor Vibeke Preus Bech.

Foto_INFO_Nominasjon_Foto_Tone_Solhaug_01_220.jpg

LYST TIL Å SITJE I HØGSKULESTYRET?

Som studentrepresentant i Høgskulestyret kan du vere med på å bestemme. 27. mai skal to studentrepresentantar og to vara veljast inn i styret, og nominasjonsperioden er no i gang.

HvorforVolda_220.jpg

Dette venter deg i Volda

Har du framleis ikkje bestemt deg for kor du vil studere? Her er fleire gode grunner til å velje Volda.

Nokre snarvegar