«Kompetanse for framtida»


Nyhende

bk-huset-08_220.jpg

Godt opptak

Det ser også i år ut til å gå mot eit godt opptak for Høgskulen i Volda.

Kiel_220.jpg

En ukes mediejobb i Tyskland

De seneste årene har studenter fra Avdeling for mediefag ved høgskolen reist til Kiel den siste uken i juni, for å dekke festivalen Kieler Woche, verdens største seilarrangement. Denne gangen var det Victor Kjeldstads tur.

matematikk_220.jpg

Forkurs i matematikk for framtidige grunnskulelærarstudentar

Høgskulen i Volda tilbyr forkurs i matematikk for studentar som søkjer grunnskulelærarutdanning frå hausten 2016, men som ikkje har oppnådd karakteren 4 eller betre i fellesfaget i matematikk på vidaregåande.

deksamen_220.jpg

Går mot digital eksamen for nesten alle frå 2017

Talet på digitale eksamenar ved Høgskulen i Volda aukar kraftig. Frå neste år ønsker ein at alle studentar, så langt det praktisk lar seg gjere, skal få gjennomføre eksamen ved å bruke tastatur.

Natur_Sykkelguiden_Anita_Finne_220.jpg

Godver, guiding og gardsdrift i Hjørundfjorden!

Sist laurdag gjennomførte studentane på naturguideutdanninga ved Høgskulen i Volda og lokale krefter eit heildags opplegg med guida turar, servering og kveldskonsert I Hjørungfjorden som ein del av Kaarstadfestivalen 2016.

Innpovasjonscamp_logo_220.jpg

Innovasjonscamp 2016

6. – 7. juni får Høgskulen i Volda besøk av 125 elevar frå Volda vidaregåande skule. I undervisningsopplegget «Innovasjonscamp», eit samarbeid mellom skule og næringsliv, skal dei kome med kreative innspel på korleis høgskulen og studiebygda kan bli meir attraktive.

Elisabeth_Anundsen_220.jpg

Glimt frå Kaarstadfestivalen

Kaarstadfestivalen 2016 er godt i gjenge, og i dag kunne ein få med seg ei rekkje konsertar på Rokken og i konsertsalen i Kaarstad-huset. Dei kunstinteresserte kune få med seg utstillingane på Maurtua og i ulike bygg på campus.

Kaar1_220.jpg

Festival med eit breitt spekter av opplevingar

I sitt andre år utvidar Kaarstadfestivalen programmet betydeleg og byr i år på alt frå humoristisk forteljarteater, konsertar i ulike sjangrar og kunst- og fotoutstillingar til guida naturopplevingar.

Bjornar_og_Bitten_220.jpg

Urpremiere på nytt skodespel

Søndag 29. mai og måndag 30. mai kan publikum oppleve den nyskrivne krimkomedia av Vibeke Preus Bech på Studenthuset Rokken.

IMG_3025_220.jpg

VANN IPAD

I samband med val av studentrepresentantar til høgskulestyret 25.-29. april, vart det trekt ut ein heldig vinnar av dei som var med på å stemme. Heile 528 studentar gav si stemme, og fredag 13.05 fekk Erasmus-student Patrick Schuster overrekt premien av direktør Jacob Kjøde og leiaren i valstyret, Mona-Cesilie Andersen.

Nokre snarvegar