«Kompetanse for framtida»
Volda University College


Nyhende

SFS_220.jpg

Studentsamskipnaden vert delt opp

Studentsamskipnaden for Sunnmøre avdeling Ålesund vert slått saman med Studentsamskipnaden i Trondheim. Det betyr at studentane i Volda får sin eigen studentsamskipnad.

phd_molde_fellesbilde_220.jpg

Oppstart av doktorgradsstudiet i helse- og sosialfag

Ledelsen ved høgskolene i Volda og Molde, arbeidsutvalget, doktorgradsutvalget, og ikke minst stipendiatene, var tilstede på seminaret som markerte oppstarten av det nye doktorgradsstudiet i helse- og sosialfag.

Good_220.jpg

Dramakurs for studentar

Denne veka har over 150 studentar frå 1.klasse på Bachelor i sosialt arbeid hatt dramakurs. Målet med kurset har vore å satt fokus på kommunikasjon ved hjelp av livsfortelling og forumteater. I tillegg bidreg kurset til at studentane blir betre kjend med kvarandre.

Yksnoya_Elisabeth_Innselset_01_web_220.jpg

Idrett årsstudium på tur til Yksnøya

I uke 37 hadde Idrett årsstudium undervisning i kystfriluftsliv på Yksnøya. - Målet med turen var å bli bedre kjent med klassen og ikke minst lære om naturen ved kysten.

symfork_220.jpg

Samarbeid mellom Animation Volda og symfoniorkesteret

På opninga av årets Animation Volda skal symfoniorkesteret i samarbeid med Indre Strøk frå Ålesund spele klassikarane «Bolero» av Ravel og «Peter og ulven» av Prokofjev, begge med teiknefilm til.

Stivlogo_220.jpg

Hugs å stemme ved studenttingvalet

Fristen for å stemme i valet til nytt studentting ved Høgskulen i Volda går ut fredag 18. september. Ved å stemme kan du som student vere med å påverke korleis studiekvardagen din blir ved høgskulen.

Foto3_red.png

Et år i Berlin

Et semester ble til to, og plutselig hadde jeg vært i Berlin i et helt år – noe jeg absolutt ikke angrer på. Et år som utvekslingsstudent har lært meg utrolig mye, og jeg oppfordrer alle som har mulighet til å benytte seg av dette tilbudet.

G0188090_220.jpg

Aldri før har høgskulen hatt så mange studentar

Over 4000 studentar har registrert seg ved Høgskulen i Volda i haustsemesteret 2015. Det er rekord for HVO.

Sandstad_Dalen_220.jpg

Høgskulestudentar med eigne komposisjonar

På opningskonserten til Sunnmøre kammermusikkfestival får tre studentar ved Høgskulen i Volda framført eigne verk. Beverlyne Wanjala, Hildur Sandstad Dalen og Elise Sandøy Skarstein studerer intuitiv komposisjon, improvisasjon og musikkfilosofi under fagleg leiing av komponisten Magnar Åm.

Grcamp_1.plass_220.jpg

Vann gründercamp med livreddande løysing

Ein idé om korleis ein kan hindre brann, redusere skadeomfang og redde liv ved brann i tunellar, stakk av med sigeren i gründercampen for grunnskulelærarstudentane på Høgskulen i Volda.

Nokre snarvegar

Kva skjer?