«Kompetanse for framtida»


Nyhende

studentval16.jpg

Nye studentrepresentantar til Høgskulestyret er valt

Fredag 29/4 vart valet av studentrepresentantar avslutta. Mari Stavdal og Nikolai Hannevik Nordlid vil representere studentane sine interesser i Høgskulestyret det komande året. Personleg vara for desse er Silje Brekka og Tormod Daae Smedsvig.

STiV-styret_220.jpg

– Om du vil vere med å påverke – still til val

Onsdag 27. april held Studenttinget i Volda val for arbeidsutvalet. Noverande leiar, Karoline Strand, meiner dette er ein unik sjanse for studentar til å få oppleve mykje moro og samstundes skaffe seg viktig erfaring.

Lillehammer2_220.jpg

Einaste i landet med markant framgang

Søkartala til Journalistikkutdanninga i Volda går imot nedgangen dei siste åra og den nasjonale trenden i år. – Det er interessant å sjå at vi er meir populære enn fleire av storbyane, seier dekan Pål Aam.

Sokartal_220.jpg

Rekordmange førsteprioritetssøkarar

Med ein auke på 15 prosent frå fjoråret har Høgskulen i Volda aldri hatt så mange førsteprioritetssøkarar per 15. april som i år.

SKMF_pressek_AF_WP_220.jpg

Kammermusikkfestivalen: – Årets tema er innovasjon

– Tema for årets festival er innovasjon, og ein sentral komponist på programmet er Joseph Haydn, ein innovatør som skapte nye musikalske uttrykksformer i overgangen frå barokken til klassisismen, seier fiolinist og kunstnarleg ansvarleg Annar Follesø.

oppgave_220.jpg

Kjelde- og sitatbruk

Ved gjennomføring av eksamen våren 2016 skal du ikkje lenger levere inn obligatorisk eigenmelding for kjelde- og sitatbruk.

Flom_220.jpg

Flom med ny låt på TV2 The Stream

Flom, et hardtslående metallband med musikkstudentene Per-Kristian Vinje og Lars Ødegård er aktuelle med ny låt og musikkvideo. Sangen «Head On» kan du se på «The Stream», en ny musikkonkurranse for TV2 der nye artister skal oppdages og skapes.

Rosa_k_220.jpg

– HVO har gått i bresjen

I dag har studenter ved PPU, barnehage-, grunnskolelærerutdanningen ved Høgskulen i Volda hatt kurs om seksuell orientering, kjønnsidentitet og inkluderende undervisning. Synne Hall Arnhøy mener HVO en foregangsinstitusjon på området.

XFree_150418_LQ_Olav_Standal_Tangen_003_220.jpg

X2 Festivalen 2016

Festivalen som ble grunnlagt av Volda-studenter for elleve år siden er nå blitt Norges største vinterekstremsportfestival. Få med deg ekstremsport, artister og foredragsholdere av ypperste kvalitet i Volda fra 14. til 17. april.

Campus_220.jpg

Sjå kva Volda har å by på

Bli med på ei innhaldsrik reise gjennom Volda og campus ved Høgskulen i Volda. Du får møte studentar og faglærarar frå ei rekkje utdanningar, sjå kva dei driv med på fritida og høyre om korleis det er å bu og studere i studiebygda.

Nokre snarvegar