«Kunnskap for framtida»


Nyhende

mimp_220.jpg

Høye søkertall til ny mediemaster

Den nye mediemastergraden ved Høgskulen i Volda har truffet mange og opplevd søkertall en bare hadde drømt om. – Det er et behov for en slik mastergrad, mener dekan Audhild Gregoriusdotter Rotevatn.

verdsbygget_220.jpg

Det nye kulturhuset kan bli ”Verdsbygget”

– Volda skal vere ein plass til alle, ikkje berre ei spesiell gruppe. Verdsbygget, som vi vil kalle det nye kulturhuset på HVO-campus, skal vere eit symbol på dette, seier vinnarane av Innovasjonscamp 2017.

IC_2017_220.jpg

Innovasjonscamp 2017: kulturhus på campus

Høgskulen er saman med Volda vidaregåande skule (VVS), Volda kommune, Studentsamskipnaden i Volda og Ungt entreprenørskap Møre og Romsdal i går og i dag arena for Innovasjonscamp 2017. 150 elevar skal gje Volda kommune innovative råd om kva aktivitetar det nye kulturhuset på campus skal fyllast med.

Kunstut_220.jpg

Vellykket åpning av Kaarstadfestivalen

Seksjon for kunst og handverk ved Avdeling for kulturfag hadde en godt besøkt og meget vellykket utstillingsåpning av studentutstillingene sine i går. Kaarstadfestivalen 2017 er med det godt i gang.

FB_banner_220.jpg

Kaarstadfestivalen 2017

– Studentar og tilsette ved Avdeling for kulturfag ønskjer alle velkomne til ei veke med konsertar, utstillingar, teaterframsyningar og kulturcafé, seier førstekonsulent Catarina Andersson. Kaarstadfestivalen 2017, den tredje i rekka så langt, tek til søndag 28. mai.

Storbandtreff17_230.jpg

Storbandtreff 17

Musikkseksjonen ved Høgskulen i Volda er vertskap for Storbandtreff 17 laurdag 20. mai. – Musikkutdanninga har hatt eit langvarig og fruktbart samarbeid med storbandet MixMasters over lang tid. No ønskjer vi å invitere fleire storband til samspel og konsertar, seier høgskulelektor Svein Hunnes.

bg_220.jpg

Studenter vant pris under internasjonal filmfestival

Studentene Nicole Defranc og Katrine Skipper fra Høgskulen i Volda vant prisen for beste prosjekt i kategorien Nye medier under Finger Lakes Environmental Film Festival i USA.

eise_220.jpg

Studentar hjelper samanslåingskommunar

Frå 2020 skal Eid og Selje kommunar slå seg saman. No har studentane ved 1. året i Bachelor i planlegging og administrasjon/Årsstudium i planlegging og administrasjon gjennomført ein studie som ser på aktuelle problemstillingar for kommunane.

representantane17_220.jpg

Nye studentrepresentantar er klare

Nikolai Hannevik Nordlid og Marie Havnsund er vald inn som studentrepresentantar i høgskulestyret for 2017/2018. Personleg vara for desse er Ole Marius Moe og Karoline Strand.

rel_mat_220.jpg

Samarbeider om mat og religion

Studentane på grunnskulelærarutdanninga GLU 5-10 kan velje «Kristendom, religion, livssyn og etikk 2» som valfag i det fjerde studieåret. For å gjere innhaldet i studiet meir handfast og konkret føregår delar av undervisninga over dampande kjelar på skolekjøkenet.

Nokre snarvegar