«Kunnskap for framtida»


Nyhende

Roppen_Dimmen_220.jpg

Nynorsksenteret vert overført til Høgskulen i Volda

Høgskulen i Volda har vore vertsinstitusjon for Nasjonalt senter for nynorsk i opplæringa (Nynorsksenteret) heilt sidan etableringa i 2005. Frå 1. januar skal HVO overta også det faglege ansvaret, og både oppdrag og finansiering skal frå då av inkluderast i HVO sitt oppdragsbrev.

Vocalese_220.jpg

Vocalese 2017

Storbandet MixMasters i samarbeid med musikkutdanninga ved Høgskulen i Volda og kulturskulane i Volda og Stryn inviterer 25. og 26. mars publikum på Sunnmøre og i Nordfjord til ei musikalsk reise i underhaldningsmusikken.

bamse_220.jpg

Kunstutstilling i Kaarstad-huset

Mykje fint å sjå i gangane ved Seksjon for formgjeving, kunst og handverk i Henrik Kaarstad-huset. Mange flotte arbeid i ulike teknikkar som teikning, leire, tekstil, design og skulptur. Ta deg ein tur og sjå.

smie_220.jpg

Ope hus på formgjeving, kunst og handverk

– Dette skal bli ei saks, seier Eivind Karlsen mens han hamrar laus på eit jarnemne so gneistane fyk. Seksjon for formgjeving, kunst og handverk opna torsdag dørene til dei ulike verkstadane for publikum som fekk sjå mange fine arbeid innan tre og metall, teikning, keramikk og tekstil.

styret_220.jpg

VAL AV STUDENTREPRESENTANTAR TIL HØGSKULESTYRET 2017

Som studentrepresentant i Høgskulestyret kan du vere med på å bestemme. I perioden 19. april til 3. mai skal to student­representantar og to vara veljast inn i styret, og nominasjons­perioden er no i gang.

skeide_folsvik.220.jpg

Nye styremedlemmer ved Høgskulen i Volda

Nils Peter Skeide og Oddbjørn Følsvik er nye styremedlemmer ved Høgskulen i Volda.

bustad1_220.jpg

120 nye studentbustadar til Volda

Regjeringa har bestemt at Volda skal få bygd 120 nye studentbustadar. Det gjer at Studentsamskipnaden i Volda får auka talet på studentbustadar med nær 30 prosent.

Mobilarm_220.jpg

Brannvarsling på mobiltelefon for hørselshemmede ved HVO

Er du hørselshemmet og har behov for ekstra varsling ved brannalarm? Nå tilbyr Høgskulen i Volda dette for hele campus.

mmaster_220.jpg

Fikk godkjent ny mediemasterutdanning

Mandag kom beskjeden som gjør at Høgskulen i Volda fra høsten 2017 starter opp en ny masterutdanning i mediefag som er unik i Norge.

kh_220.jpg

Workshop om tradisjonskunst

Studentane ved formgiving, kunst og handverk gjennomfører no ein workshop under leiing av kunsthandverkar Audun Røhnebæk Stikbakke, for tida masterstudent ved Raulandsakademiet.

Nokre snarvegar